Finn soppkontroll

Her er oversikten over høstens soppkontroller. Mange av våre lokalforeninger har flere soppkontroller på samme dag. Du får se listen over alle kontrollstedene ved å velge den lokalforeningen som ligger nærmest deg. Under kalenderen finner du informasjon om hva du kan forvente, når du er på soppkontroll.

I fjor kontrollerte de soppsakkyndige fra Norges sopp- og nyttevekstforbund hele 5050 kurver og fant giftsopp i hver tiende kurv. Soppkontrollene har en lang historie og kunnskapen kontrollørene forvalter må hele tiden oppdateres og fornyes. Soppkontroll er gratis og åpen for alle.

Det var rundt 12 000 som var på soppkontroll i fjor. Det hender at det kan bli litt kø. Vi trenger flere soppkontrollører fremover. Man kan lære en del av å se og høre på kontrollen til de som er foran i køen. Kontrolløren tømmer kurven helt, slik at det ikke har gjemt seg noen forvekslingsarter under et lag med god matsopp. Så går de igjennom og deler funnene i matsopp og ikke matsopp. Kanskje får du høre litt om kjennetegn det er viktig åg se etter og hvordan man best skal tilberede eller lagre de artene du har funnet. Matsoppen får du med deg hjem.

Video: På soppkontroll.